idcplogo

Job Opportunities

IDCP verkoopt innovatie electronica door heel Europa en wil graag in contact komen met kandidaten voor de functie van:

 • Functieprofiel

  IDCP is de partner voor buitenlandse producenten van digitaal innovatieve producten uit voornamelijk de VS, Canada, en het Verre Oosten. IDCP werkt primair in Europa maar is ook begonnen met verkoop in het Midden-Oosten en Afrika. Vanuit haar vestiging in Naarden beschikt zij over een ongeëvenaard netwerk van distributeurs en re-sellers, waar al jaren een persoonlijk band mee is opgebouwd. IDCP is vooral gespecialiseerd in het vinden van de juiste verkoopkanalen, marketing van een product en het groot maken van een merk. Bij geloof in een product wordt alles uit de kast gehaald om dit succesvol bij de juiste markten en bedrijven te introduceren.

  Waar producenten zich concentreren op hun product, is IDCP de partner die ervoor zorgt dat deze producten alles meekrijgen om in Europa succesvol te zijn. IDCP regelt de juiste landen-specifieke verpakkingen, meertalige handleidingen, brochures, websites en audio- en videobeelden waar nodig! Hierna worden ze, via zorgvuldig geselecteerde kanalen, in de markt gezet met een uitgebreide marketing en promotie strategie.

  IDCP is de officiële EMEA-distributeur van Dino-Lite digitale microscopen, Brinno timelapse camera’s en Phone Soap. Daarnaast brengt zij via haar medisch divisie, IDCP-Medtech, verschillende producten en toepassingen (software) zoals DermEngine en Molescope op de markt. IDCP doet de verkoop, marketing, distributie en support van boven genoemde merken voor met name Europa. En werkt actief aan de verdere ontwikkeling van het portfolio voor zowel industriële, medische en consumententoepassingen.

  Voor ons team dat op dit moment uit 8 medewerkers bestaat zijn wij op zoek naar:

  Product/Account Manager Medische Producten

  Als Product/Account Manager Medische Producten ben je verantwoordelijk voor de marketing van je eigen merkenportfolio. Daarnaast werk je actief mee om onze merkenportfolio met innovatieve producten nog succesvoller te maken en verder te ontwikkelen. Dit betekent dat je inhoudelijk de kennis van je merken en je markt paraat hebt en goed op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen. Vanuit de IDCP-marketingstrategie ontwikkel je acties ter verbetering van de marktpositie van je producten of ter introductie van een nieuw product. Alles in samenwerking met de voor IDCP zo belangrijke distributeurs en re-sellers.

  Deze distributeurs en re-sellers (in meer dan 45 landen) zijn voornamelijk onze afnemers, maar het actief uitbreiden van dit netwerk en het aanboren van nieuwe markten zijn belangrijke onderdelen van deze functie.

  BESCHRIJVING

  • Functie: Product/Account Manager Medische Producten (IDCP Medtech)
  • Standplaats: Naarden
  • Plaats in organisatie: Rapporteert aan directeur Jan Boers
  • Doel van Functie: Zodanig uitvoeren van functie dat de kwaliteit van de dienstverlening en omzet potentieel optimaal is.

  Voornaamste taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden:

  1. Samen met onze internationale distributeurs/re-sellers, zorgen dat de medische producten en toepassingen (software) van onze leveranciers op de markt worden gezet, waarbij het goed bedienen van bestaande en nieuwe partners voorop staat.

  2. Identificeren, analyseren en benaderen van potentiële klanten/klantgroepen en distributeurs voor bestaande en nieuwe producten.

  3. Accountmanagement, begeleiden en ondersteunen van bestaande partners en relaties (bijvoorbeeld met onlinetrainingen).

  4. Vaststellen van marktbehoeftes voor huidige en toekomstige producten door het doen van marktonderzoek ondersteund door regelmatige bezoeken aan klanten en relaties (indien nodig).

  5. B-2-B Productmanagement gedurende de product life-cycle, verzamelen en prioriteren van producteisen, ontwikkelen van productvisie, van strategische planning tot tactische activiteiten, in nauwe samenwerking met de twee eigenaren van het bedrijf, partners en de leveranciers in o.a. Taiwan en Canada.

  6. Pre- en after sales support en indien nodig Technische en productondersteuning.

  7. Het bewaken en stimuleren van een klantgerichte, open en respectvolle bedrijfscultuur.

  8. Doen van alle voorkomende additionele werkzaamheden binnen de organisatie ter bevordering van functie, teamspirit en de bedrijfsdoelstellingen.

  Functie-eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.

  • 1-3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie met medische producten en diensten, met de drive om te leren en groeien in de functie.

  • Kennis van en affiniteit met innovatieve elektronica (hardware en software).

  • Bereid en in staat zijn te reizen, indien nodig (beurzen).

  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, voorkeur gaat uit naar een kandidaat die nog één andere Europese taal goed beheerst.

  • Goede communicatieve vaardigheden, self-starter, team player.

  • Rijbewijs B.

  Wij bieden

  • 32 – 40 uur per week.

  • Marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

  • Organisatie met (internationale) groeipotentie en een ambitieuze en prettige werksfeer.

  • Veelzijdige rol binnen een team met enthousiaste collega’s.

  • Volop de mogelijkheid je talenten te benutten.

  • Grote vrijheid en autonomie om verantwoordelijkheid te nemen, beslissingen te nemen en voor een groot deel aan onze groei bij te dragen.

  • Lekkere koffie.

corner left-topcorner right-top
IDCP as your European hub
» Your product, our risk
» Own warehousing and distribution
» Guardian of price dynamics
» Multilingual staff
» Taking care of the after sales and support
» Development of the sales channel
corner left-bottomcorner right-bottom


IDCP B.V.

Energiestraat 23-A
1411 AR Naarden | The Netherlands
+31-20-6186322 | Contact Us

 

Copyright © 2016 IDCP B.V. | Cookies